miercuri, 11 septembrie 2013

Tot pizza…dar de consolidare

Intorcandu-ma la vechea mea pasiune, pizza, am combinat un blat de turta/lipie al Biancai (ale carei retete vi le recomand cu caldura) cu niste toppinguri sugerate de o prietena de-a mea, iar rezultatul a fost demential de bun!
Asadar, blatul :
- 4 linguri faina din tarate de ovaz
- 4 linguri quark (eu n-aveam asa ca am amestecat putin iaurt cu 2,5 linguri pline de branza dietetica Lacteea)
- 1 lingurita mustar
- 1 ou
- 1/4 cubulet drojdie proaspata (nu aveam, am pus praf)
- sare, piper, busuioc si cimbru
Pasta obtinuta se intinde pe hartie de copt, sub forma rotunda (ca de pizza adica) si se lasa la copt la 180 de grade pana se rumeneste. Rezultatul este crocant si subtire…
Apoi, am pus peste acest blat putin sos de rosii amestecat cu busuioc si condimente de pizza, 1/3 cascaval light ras – dar cine are posibilitatea, mai bine pune mozarella ptr ca e mai slaba (eu n-aveam in casa), apoi cubulete de branza telemea lightrosii uscate (se gasesc la LIDL la borcan, langa conserve), bucatele de sunca york si capere. Am presarat oregano la sfarsit si am mai lasat la cuptor ptr 10 minute, sa se topeasca un pic…pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu