Categorie:
- Aperitive
Etapa:
Croaziera
Timp de gatire:
15 min
Dificultate:
Scazuta
Ingrediente:
carne fiarta ( cam 400 g)
200 ml lapte 0.1%
1 lingura amidon
sare
piper
nucsoara (cine doreste)
2 oua
2 linguri tarate de ovaz
200 ml lapte 0.1%
1 lingura amidon
sare
piper
nucsoara (cine doreste)
2 oua
2 linguri tarate de ovaz
Pasi pentru executare:
Pentru reteta asta se pot folosi resturi de carne fiarta din zilele anterioare sau puteti fierbe 2 pulpe de pui si o jumatate de piept. Eu am folosit resturile de la supa de ieri, plus 1 bucatica de piept d pui. Se desface carnea de pe oase fasii micute sau se poate toca cu cutitul, depinde de gusturi. Mie mi-a iesit o farfurie plina de carne.
Se face un sos Bechamel dupa reteta Dukan, din 200 ml lapte si 1 lingura amidon, se adauga sare, piper si nucsoara (daca doriti).
Intr-un castron amestecati sosul si carnea.Separat bateti cele 2 oua si adaugati 2 linguri de tarate de ovaz (aveti si portia de tarate gata ptr o zi).
Cu o furculita ,sau cu mana, luati din compozitia de carne, dati-o prin oul batut si puneti crochetele in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la nu stiu cate grade, ca aragazul meu nu e in pas cu tehnologia. Sa spunem ca la foc mediu. Coaceti timp de 15 min.
Se pot manca cu un sos de iaurt sau maioneza cu usturoi (toate Dukan, bineinteles), sau cu salate de sezon cand sunteti la PL.
Pofta buna!
Se face un sos Bechamel dupa reteta Dukan, din 200 ml lapte si 1 lingura amidon, se adauga sare, piper si nucsoara (daca doriti).
Intr-un castron amestecati sosul si carnea.Separat bateti cele 2 oua si adaugati 2 linguri de tarate de ovaz (aveti si portia de tarate gata ptr o zi).
Cu o furculita ,sau cu mana, luati din compozitia de carne, dati-o prin oul batut si puneti crochetele in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la nu stiu cate grade, ca aragazul meu nu e in pas cu tehnologia. Sa spunem ca la foc mediu. Coaceti timp de 15 min.
Se pot manca cu un sos de iaurt sau maioneza cu usturoi (toate Dukan, bineinteles), sau cu salate de sezon cand sunteti la PL.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu