Încă un desert de vară care o să vă placă, sunt convinsă. Asta dacă vă place aroma de lămâie bineînțeles. Dacă nu, atunci îl puteți face cu orice fel de aromă vreți voi. Mie însă îmi place vara să consum dulciuri/înghețată care au aromă de lămâie deoarece mi se par mai răcoroase.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente blat:
-3 ouă
-1 plic de budincă de lamaie (merge și de vanilie dacă nu aveți)
- 6 lg lapte praf degresat (dacă nu aveți încercați cu 4 lg tărâțe de ovăz și 2 lg de tărâțe de grâu, măcinate fin. Nu garantez același success, dar o să iasă bine și așa)
- 1 lg cu vârf quark
- îndulcitor după gust
- esență de lămâie sau 3 lg de zeamă de lămâie
- 1 lgt cu vârf praf de copt
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
-500 g quark
-3 foi de gelatină
- 3 lg lapte degresat
- îndulcitor după gust
-esență de vanilie + 1 lg coajă rasă de lămâie
Preparare blat. Separăm ouăle iar albușurile le batem cu puâină sare spumă tare. Gălbenușurile le amestecăm cu quarkul, apoi adăugăm budinca, îndulcitorul, praful de copt și esența/zeama de lămâie. Integrăm compoziția din gălbenușuri în cea de albușuri bătute spumă, amestecând cu grijă de sus în jos. Adăugăm apoi în ploaie câte o lingură de lapte praf și continuăm să amestecăm. Turnăm compoziția într=o tavă de silicon. Compoziția aceasta este pentru o tavă cu dimensiunea de 21-22 cm, dacă aveți tava mai mare adăugați/dublați ingredientele). Introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade și păstrăm 15-20 minute (a mea a stat exact 18 minute). Stingem focul și o lăsăm la răcit în cuptor, cel puțin înca 10-15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu