miercuri, 11 septembrie 2013

Chec dukan cu mere

Checul dukan cu mere se poate consuma in consolidare, etapa a treia a dietei dukan. Daca primele doua faze ale dietei nu ne-au lasat sa ne bucuram de gustul delicioaselor fructe, in consolidare putem consuma aproape orice fruct, intr-o cantitate bine definita. Putem gusta 1 ceasca/zi de fructe de padure. Merele, perele, piersicile si celelalte fructe care au o dimensiune asemanatoare cu cea a fructelor mentionate mai sus, se pot consuma intr-o cantitate de 1 fruct/zi. Cand vorbim despre pepenii rosii si galbeni sau ananas, vorbim despre 1 felie/zi. Caisele si prunele au o dimeniune medie, deci avem voie cate 2 fructe/zi. Nu avem voie sa consumam cirese, banane si struguri.
Reteta de chec dukan de astazi este, bineinteles, extrem de simpla si rapida, ca de altfel toate retetele dukan pe care vi le-am propus pana acum. Textura checului este usor umeda, lucru care il transforma intr-un deliciu greu de refuzat chiar si de catre cei care nu urmeaza dieta dukan.

Ingrediente – Chec Dukan cu mere (forma dreptunghiulara de 20X9 cm)

  • 2 mere
  • 2 oua medii
  • 2 linguri indulcitor solid (xylitol/stevia)
  • 80 g amidon de porumb
  • 90 g faina integrala
  • 60 g tarate de ovaz
  • 115 ml lapte degresat
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa gluten de grau (optional)
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare 

  • Intr-un vas de plastic, punem ouale, indulcitorul, amidonul de porumb, glutenul si taratele macinate fin. Amestecam faina integrala cu praful de copt si o cernem direct in vasul de plastic.
  • Adaugam laptele degresat, iaurtul si scortisoara si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
  • La sfarsit, adaugam 1 mar curatat si taiat in cubulete potrivite si amestecam bine.
  • Tapetam forma de chec cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
  • Punem aluatul in forma, iar pe deasupra lui adaugam marul ramas, curatat si taiat in feliute subtiri.
  • Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 de minute.
  • Il servim dupa ce s-a racit complet.
  • Pofta buna!

Alegeti mere nu foarte zemoase. Pentru ca nu mai aveam decat un mar in casa, in checul din imagine am folosit o para pe care am adaugat-o in aluat si un mar pentru suprafata checului.
Glutenul nu este necesar, dar ofera o consistenta mai pufoasa checului.
Faceti neaparat proba cu scobitoarea inainte de-a scoate checul din cuptor. Daca aceasta iese umeda, lasati-l inca 5 minute la copt. Daca se bronzeaza prea repede si nu este copt inca, acoperiti forma de chec cu folie de aluminiu si lasati checul astfel acoperit pana la sfarsitul coacerii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu