Pentru ca sunt din nou la regim, incerc sa gasesc retete noi, ca sa alung “plictiseala” ce apare de obicei cand mananci zilnic cam aceleasi lucruri….Asadar, intr-una din incursiunile mele pe site-ul http://www.dukandiet.co.uk (unde va si recomand sa intrati daca sunteti incepatoare, pentru a va face testul greutatii ideale) am descoperit aceasta reteta de clatita, foarte buna de altfel:
1 ou
2 linguri de branza de vaci (Lacteea cu 0.2% grasime)
2 linguri de tarate de ovaz
Dupa ce amestecam bine, punem si intindem cu grija intr-o tigaie antiaderenta (eu am Tefal) si lasam la foc mic spre mediu, 5-7 minute, pana cand se rumeneste, dupa care intoarcem 2 minute – eu folosesc paleta pentru intoarcere, deoarece clatita rezultata e ceva mai groasa si mai usor de “distrus” decat o clatita normala, daca nu suntem atenti…
Pentru umplutura, reteta pe care am gasit-o si am testat-o prima oara, foarte gustoasa de altfel, este un amestec de branza tip cottage (eu am folosit Tnuva) cu somon afumat si marar, sare, piper (dupa gust).
O alta umplutura, inventata de mine de data asta si care mi se pare extrem de gustoasa este cu crema de branza Philadelphia light (din care am pus putin, pentru ca este doar “tolerata”) si cubulete de sunca de pui (Sissi) si ardei gras. Foarte gustoasa!
Daca va mai vin si voua alte idei sau mai experimentati si alte tipuri de umpluturi, astept sa imi scrieti
pana atunci, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu